Elefantfugler er fellesbetegnelsen på en utdødd gruppe av strutsefugler.

De kunne bli opptil tre meter høye og oppnå en vekt på omtrent fem hundre kilo. Artene var ikke flyvedyktige. Gruppen skal ha bestått av åtte ulike arter, alle hadde de tilhold på Madagaskar utenfor kysten av Afrika.
 
Elefantfuglene ble trolig utryddet på midten av 1600-tallet. Det er antatt at utryddelsen skyldes menneskelig aktivitet. I etterkant er det funnet rester av både fugler og egg. Eggene til enkelte av artene var enorme. De kunne ha en omkrets på over meteren, og ha en lengde på opptil 34 centimeter.
 
Disse kjempene er de største fuglene som noen gang har vandret på jordens overflate. Vitenskapelig betegnelse: Aepyornithidae.

Artikkel

Tilbake

Til startsiden